2023 Mimari Proje Çalışmaları

Kanal 23’de çıkan yazılı haberler ve görsel yayınlar:

https://www.kanal23.com/haber/elazig/nimri-kulluklari-sanat-projesi-atolye-calismasi-tamamlandi-wuI2Mss8

https://www.kanal23.com/haber/elazig/nimri-kulluklari-sanat-projesi-yarismasi-juri-degerlendirmesi-basladi-nSeYXx8H

https://www.youtube.com/watch?v=Ixqx4ySVuys

https://www.youtube.com/watch?v=gJN6On1wDBg

https://www.youtube.com/watch?v=IFuNkNOmUHU

2023 Yılı Nimri Kullukları Sanat Projesine mimari projeleri ile katılacak olan Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Nimri Köyünü ziyaret etti. ( 14 Kasım 2022 )

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi mimarlık bölümleri ortaklığında Nimri Kullukları Sanat Projesi için gerçekleştirilen, “Nimri Kazım Hasan Bademliği açık / yarı açık Mekan Tasarımı Yarışması” kapsamında, 14 Kasım.2022 tarihinde alanı görmek amacıyla yarışma katılımcılarına yönelik teknik gezi düzenlendi. Nimri Muhtarı Kamber CAN tarafından gerek köy hakkında, gerekse alan hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Yaklaşık 30 kişilik bir ekip ve yarışma atölyesi yürütücülerinden Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Muhammed Fatih ÇETİNTAŞ ve Fırat Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Gökçenur ORHAN katılımıyla gerçekleştirilen gezide Keban ve Nimri köyü ziyaret edildi. Nimri köyünde Heykeltraş Mehmet AKSOY tarafından tasarlanan Semah Heykeli ve Nimri Sanat Projesi adı altında farklı dönemlerde yarışmalar ve atölyelerle inşası tamamlanan heykel ve kulluklar incelendi. Yarışmaya yönelik, 9-11 aralık 2022 tarihleri arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tüm katılımcıların ortak atölye çalışmaları yapılacaktır. Bu etkinlikle elde edilecek olan tasarımlar 11 Aralık 2022 tarihinde jüriye sunularak, değerlendirilmesi gerçekleştirilecektir.

Kanal 23 haberi:
İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi tarafından ortak yürütülen Kazım Hasan Bademliği Açık / Yarı açık alan Atölye Mekanı mimari proje yarışması.